Marco van den Abbeelen Brandweerminiaturen Etten-Leur Showroom


BRANDWEER MINIATUREN
ETTEN-LEUR

De plek waar passie voor verzamelen tot uiting komt

Meer dan 1000 modellen op 18 m2

Brandweerminiaturen Etten-Leur is ontstaan uit pure passie. Passie voor alles wat met brandweer te maken heeft, met in het bijzonder brandweervoertuigen.

In de showroom zijn meer dan 1000 modellen samengebracht in moderne vitrines. Het is een jarenlange opgebouwde verzameling van brandweermodellen, variërend van 1:87 tot 1:18 schalen en merken zoals Eligor, Minichamps, Norev, Herpa, Code 3, Fire Brigade Models en ScaleMasters

Veel modellen zijn afgeleid van echte brandweervoertuigen uit de hele wereld. Van Rusland tot Chili en van Singapore tot de Verenigde Staten. Uiteraard mogen brandweervoertuigen uit Nederland en België ook niet ontbreken. De privé collectie is gratis op afspraak te bezoeken. Klik hier om een afspraak te maken.

Mercedes-Benz Atego compact 1:43

Nederlandse brandweermodellen

Voor wat betreft Nederlandse brandweervoertuigen zijn er tot nu toe nauwelijks modellen uitgebracht. En dat is jammer, zeker voor Nederlandse verzamelaars. Daar wil Brandweerminiaturen Etten-Leur verandering in brengen door modellen van Nederlandse brandweervoertuigen uit te brengen op 1:43 schaal. Van nieuwe moderne voertuigen tot oldtimers. De modellen zijn zeer exclusiefgedetailleerd en handgebouwd, en worden in een beperkte oplage geproduceerd.
brandweerminiaturen-over ons

Webshop en beurzen

Onze webshop is in ontwikkeling. Tot die tijd kunt u de meest exclusieve modellen aanschaffen via onderstaande knop. Benieuwd welke modellen we nu exclusief aanbieden?

Brandweerminiaturen Etten-Leur is ook regelmatig aanwezig op verschillende beurzen, zoals bijvoorbeeld de NAMAC beurs en op Open Dagen van brandweerkorpsen in Nederland en België. We staan hier dan met een zeer uitgebreid en breed assortiment van leuke koopjes tot de meest exclusieve modellen. Benieuwd waar we de komende tijd zullen staan? Klik hier voor de beurzen

Brandweerminiaturen Etten-Leur Showroom

Achter de schermen

Hallo, ik ben Marco van den Abbeelen, eigenaar van Brandweerminiaturen Etten-Leur.

Tijdens de open dag van de brandweer in Hilvarenbeek zag ik voor het eerst mini brandweerauto's tentoongesteld staan. Gefascineerd bekeek ik alles wat er stond. Als jongen van acht was ik helemaal onder de indruk van zóveel modellen, hele vitrines vol. Echt zo mooi!

Eenmaal thuis dacht ik: dat wil ik óók, zo'n verzameling! Mijn ouders dachten dat de bevlieging van korte duur zou zijn, maar niets bleek minder waar. Ik ben nu nog steeds aan 't verzamelen, al veertig jaar dus. 

Mijn hart gaat nog steeds harder kloppen bij het zien van nieuwe, bijzondere en vooral ook gedetailleerde brandweermodellen. En nog leuker vind ik het wanneer ik mijn passie kan delen met andere verzamelaars. Mensen blij en verrukt maken met bijzondere brandweerminiaturen, dat maakt mij een blij mens. En zo is dan ook Brandweerminiaturen Etten-Leur ontstaan. Ik kijk ernaar uit u binnenkort online of live een keer te mogen ontmoeten.

Hartelijke groet,

Marco