Ontwikkelingen van modellen

Contact

Hoe geweldig is het om de ontwikkeling van een brandweermodel te volgen via deze pagina?

De ontwikkeling begint uiteraard bij de keuze van het brandweervoertuig. Het eerstvolgende voertuig wat door ScaleMasters uitgebracht zal worden is de DAF CF 4×4 tankautospuit met Ziegler opbouw. Dit voertuig staat gestationeerd op diverse posten in de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost waaronder post Middelbeers.

Voor de ontwikkeling van het brandweermodel zijn foto’s van het werkelijke brandweervoertuig nodig. Foto’s uit alle hoeken en standen zijn er genomen om een gedetailleerd model te kunnen produceren. Er zijn zelfs foto’s van de bandenprofielen, lichtbalken en de bepakking op het dak gemaakt.

Op basis van foto’s worden er tekeningen gemaakt en kan er daarna een start worden gemaakt met het 3D model. Na goedkeuring van het 3D model wordt er een prototype gemaakt. Dit prototype wordt onderworpen aan een laatste strenge keuring waarna de productie van het definitieve model gestart kan worden.

Om exclusiviteit te garanderen worden de modellen in een beperkte oplage geproduceerd.

Levering van de DAF CF 4×4 brandweermodel (1:43) wordt eind juni van dit jaar verwacht.

Wil je als particulier, bedrijf of veiligheidsregio ook een of meerdere brandweermodellen op 1:43 schaal laten ontwikkelen neem dan contact op met Brandweerminiaturen Etten-Leur om de mogelijkheden te bespreken.

Brandweerminiaturen Etten-Leur

El Campus (alleen op afspraak)
Mon Plaisir 89
4879 AM  Etten-Leur

T 0653333733
E info@brandweerminiaturen.nl